Це цікаво

  1. Головна
  2. Блог
  3. Вибираємо дитячий конструктор
31.03.2022
Поділитися

Вибираємо дитячий конструктор

Дитячий конструктор - це цікава і дуже корисна іграшка. Вона розвиває дрібну моторику, посидючість, увагу, пам'ять та образне мислення. Усе це допомагає надалі формувати соціально-емоційні навички. Конструктори цікаві дітям різного віку, а ось вибрати відповідний варіант з урахуванням великої пропозиції на ринку – дуже непросте завдання для батьків. Але ми вам в цьому допоможемо!


Конструктор для дітей до 1 року
Звичайно, конструктор як такий, такому малюкові давати ще не можна, але, починаючи з 8 місяців, вже можна давати грати м'якими кубиками. Вони яскраві, приємні на дотик і їх можна кусати. Саме те, що потрібно дитині.
Ближче до року дитина вже може побудувати невелику пірамідку з пластикових або дерев'яних кубиків. Починати слід з 3-5 деталей та з віком збільшувати їх кількість. Для економії раціонально відразу купити великий набір.


Від 1 до 3 років
Коли дитина відзначила свій перший день народження, саме час придбати йому підлоговий конструктор. Це добре розвине у нього дрібну моторику. А в 1,5 роки малюк цілком здолає блоковий конструктор, але його деталі повинні бути великими (5 см і більше).
У 2 роки діти із задоволенням грають будівельними наборами, м'якими та геометричними конструкторами. В дітей активно розвивається просторове сприйняття. Вони збирають прості будинки, тварини, різні фігури, людей, казкових героїв.
Дітям до 3 років небезпечно давати конструктори з дрібних деталей, особливо блокові та магнітні. Найкраще відкласти покупку таких конструкторів на майбутнє.


Від 3 до 6 років
Дітям цього віку вже можна грати блочними та дерев'яними конструкторами з великої кількості деталей, що відрізняються за розміром. Дитина вчиться будувати будинки, вежі, цілі міста, транспортну техніку, різноманітні персонажі. Цікавими будуть малюкові тематичні набори та лабіринти.
У 5 років за рахунок розвиненої моторики та мислення малюк подужає металеві та болтові конструктори. Разом із дорослими можна спробувати розібратися й у деяких моделях електронних виробів. Дітям цього віку корисні навчальні конструктори, створені задля вивчення букв і цифр.


Старші 6 років
Починаючи з цього віку, дитина може грати з конструкторами з будь-яких дрібних деталей. Вибір не обмежений, для ігор підійдуть магнітні, дерев'яні, металеві, електронні набори, а також з радіокеруванням. Але все ж таки варто звертати увагу на вік, вказаний на упаковці.
Якщо дитина почне захоплюватися моделюванням, то їй під силу освоїти складні моделі автомобілів, танків, кораблів та іншої техніки з різних матеріалів.

А ось купити дитячий конструктор за вигідною ціною ви можете на нашому сайті tavriav.ua. У нашому асортименті ви знайдете Lego, CubicFun iBLOCK та багато інших. Замовляйте потрібний варіант та обов’язково покажіть дитині як з ним грати. Зрозумівши всі ази гри, ваша дитина буде збирати все нові моделі та щоразу радувати вас своєю майстерністю!