Це цікаво

  1. Головна
  2. Блог
  3. Рецепти пасти, з якими будь-хто впорається
16.03.2023
Поділитися

Рецепти пасти, з якими будь-хто впорається

Для приготування класичної пасти підходять макарони із твердих сортів пшениці. Пасту можна зробити самостійно, а можна купити в нашому інтернет-магазині з доставкою додому. Якщо доповнити страву смачними та ароматними соусами - кращої страви на вечерю не знайти.

 

 Паста карбонара

  • 400 г спагеті
  • 200 г шинки
  • 150 мл вершків жирністю 22%
  • 2 сирі жовтки
  • 50 г тертого пармезану
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 2 гілочки базиліка
  • свіжомелений чорний перець
  • сіль

 

 

  1. Закип'ятіть 2,5 л води, посоліть і опустіть спагеті. Варіть пасту до пружності згідно з інструкцією на упаковці, приблизно 6-7 хв. Відкиньте на друшляк, дайте стекти воді.
  2. У глибокій сковорідці розігрійте оливкову олію і обсмажте часник нарізаний скибочками, 30 сек. Додайте нарізану соломкою шинку і готуйте 3 хв.
  3. З'єднайте жовтки з вершками та збийте. Додайте сіль, перець, пармезан та дрібно нарізаний базилік, ретельно перемішайте.
  4. Перекладіть спагеті в сковорідку з шинкою, перемішайте та прогрійте, 1 хв. Розкладіть пасту в підігріті тарілки і полийте вершковим соусом.

 

Спагеті болоньєзе

  • Спагеті – 150 г
  • Фарш м'ясний (яловичий) – 350 г
  • Цибуля ріпчаста - 150 г
  • Олія - 60 г
  • Часник - 5 зубчиків
  • Вино червоне сухе - 100 мл
  • Томат-паста – 2 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • Олія вершкове - 30 г
  • Сіль за смаком
  • Спеції – за смаком
  • Лист лавровий - 3 шт.
  • Зелень – за смаком

 

 

  1. Цибулю нарізати кубиками. На розігріту сковороду влити олію і обсмажити нарізану цибулю.
  2. Часник нарізати слайсами і одразу відправити половину до цибулі. Пасерувати 30 секунд. Додати до цибулі м'ясний фарш, обсмажити.
  3. Через 4 хвилини влити червоне сухе вино та випарувати спирт. Потім додати томат-пасту, перемішати та зменшити вогонь.
  4. Влити воду і дати випаруватись рідині. Заправити соус сіллю, спеціями та закинути лавровий лист. Перемішати та гасити 10 хвилин.
  5. На дно тарілки, в якій подаватимете макарони, порізати вершкове масло. Зелень кропу та цибулі порізати не надто дрібно.
  6. Відварити спагеті. Відкинути спагеті на друшляк, закрутити за допомогою вилки та викласти на тарілку. В кінці в соус болоньєзе додати свіжу зелень і часник, що залишився.
  7. Викласти поверх спагеті гарячий соус болоньєзе і можна подавати.

 

Феттучіні Альфредо

  • 250 г фетучині;
  • сіль за смаком;
  • 50 г вершкового масла;
  • 100 мл вершків - опціонально;
  • 100 г тертого пармезану;
  • мелений чорний перець – за смаком.

 

 

  1. Відваріть фетучині в підсоленій воді до стану аль денте згідно з інструкцією на упаковці. Тим часом у сотейнику на слабкому вогні розтопіть олію і зніміть з вогню.
  2. Для кремової консистенції соусу додайте до олії вершки. Не знімайте з вогню доти, доки не приготується паста, і постійно помішуйте.
  3. Викладіть фетучіні в сотейник за допомогою кулінарних щипців. Паста не повинна бути сухою, так що не намагайтеся струсити з неї всю рідину. Увімкніть середній вогонь та перемішайте пасту. Додайте половину сиру і ще раз добре перемішайте. При необхідності влийте ще трохи води, в якій варилися фетучіні. Посипте сиром, що залишився, і знову перемішайте.
  4. Викладіть пасту на блюдо для сервірування і посипте меленим перцем.